Svante Henryson (foto Ørjan Bertelsen)
ma 22 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

Weijenberg & Kliphuis | Svante Henryson Quartet
22 okt
20:30 - 22:00
  • ma 22 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Bimhuis

De vierde van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld.

Weijenberg & Kliphuis
(Nederland)
Solocellist van het Nederlands Kamerorkest Sietse-Jan Weijenberg en jazzviolist Tim Kliphuis wilden iets samen gaan doen. De Cello Biënnale kreeg daar lucht van en nodigde hen uit om voor CELLOFEST een programma te maken. Al snel kwam het bericht dat jazzhoornist en componist Morris Kliphuis zich bij hen had gevoegd en dat het eerste samenspelen ‘fantastisch ging’. Het kaliber van de leden van dit nieuwe trio is hoog. De verwachtingen ook.

Svante Henryson Quartet
(Zweden)
Met contrabassist, cellist en componist Svante Henryson komt een van de interessantste musici van Zweden naar Amsterdam. Opgeleid als contrabassist en spelend in orkesten onder Maris Janssons en Iona Brown, maakte hij tegelijkertijd studio-opnamen met Stevie Wonder, Elvis Costello en Ryan Adams. Nu treedt hij op als cellist met landgenoten als Martin Fröst en Anne Sophie von Otter. Hij componeerde voor allerlei bezettingen en formeerde zijn eigen formaties voor pop en jazz. De cello was weliswaar een late maar wel zijn grootste liefde.


Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Verschillende optredens van Weijenberg & Kliphuis en Svante Henryson Quartet

Uitvoerenden

Weijenberg & Kliphuis:
Sietse-Jan Weijenberg cello
Tim Kliphuis viool

Svante Henryson Quartet:
Morris Kliphuis hoorn
Svante Henryson cello
Jon Balke piano
Anders Jormin contrabas
Audun Kleive slagwerk

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring