Ecce Cello / David Fernández (foto Romina Penate)
wo 24 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

Harald Austbø & Friends | Ecce Cello
24 okt
20:30 - 22:00
  • wo 24 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Excl. pauzedrankje
    Bimhuis

De zesde van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld

Cellist Harald Austbø duikt steeds vaker op in allerlei impro- en jazzformaties. Geen wonder, hij is een zeer creatieve en originele speler én zanger. Maar een eigen ensemble was er nog niet. De Cello Biënnale heeft hem aangemoedigd een eigen band te formeren en daarmee voor CELLOFEST een programma te maken. De musici die Harald heeft uitgenodigd doen vermoeden dat het goed, nee waarschijnlijk érg goed, gaat worden.

De Spaanse video-en performancekunstenaar, danser, cellist, uitvinder, zanger en componist David Fernández brengt zijn Ecce Cello project, het resultaat van jarenlang experimenteren met de cello, klank- en beeldtechniek en dat uitproberen voor publiek. In zijn woonplaats Berlijn loopt een select hipsterpubliek met hem weg. Hij is nu voor het eerst in Nederland. Voor deze Biënnale maakte Fernández ook de video mapping installatie The Power of the Cello die tijdens de Biënnale te zien zal zijn.


Partner:

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Uitvoerenden

Harald Austbø Kwartet:
Harald Austbø cello, zang
Jasper Stadhouders gitaar
Ernst Glerum contrabas
Frank Rosaly drums

Ecce Cello:
David Fernández cello
Maureen Lopez zang
Konstantin Döben trompet

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring