Chesaba (foto Andy Doornhein)
do 25 okt 2018 20:30 - 22:00

CELLOFEST

Chesaba | Jörg Brinkmann Trio
25 okt
20:30 - 22:00
  • do 25 okt 2018
    20:30 - 22:00
    Excl. pauzedrankje
    Bimhuis

Cellofest
De zevende van acht avonden in het Bimhuis met telkens twee verschillende optredens van het interessantste uit de niet-klassieke cellowereld.

Chesaba (Zuid-Afrika)

We werden getipt door Giovanni Sollima, gingen naar een optreden en waren verkocht. De jonge Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe is met zijn verbinding van klassieke cello, African song en blues een exponent van de regenboognatie 3.0. Abel is een begenadigd cellist, een geweldige zanger en een gangmaker. Studerend aan het Royal Manchester College of Music liep hij bassist Ali McMath en de West-Afrikaanse percussionist Sidiki Dembele tegen het lijf. Chesaba was geboren.

Jörg Brinkmann
(Duitsland/NL)
Improvisator en jazzcellist Jörg Brinkmann is een fenomeen. Hij was al meerdere keren te gast bij de Cello Biënnale. In 2016 nog in ‘The Tell-Tale Heart’ met Artvark en Claron McFadden. Nu komt hij met zijn eigen trio dat hij vormt met zijn long time drummer Dirk Peter Kölsch en met Nederlands fijnzinnigste jazzpianist: Jeroen van Vliet.


Partner:

 

Onderdeel van:
Cello Biënnale Amsterdam

Programma

Verschillende optredens van Chesaba en Jörg Brinkmann

Uitvoerenden

Chesaba:
Abel Selaocoe cello, zang
Ali McMath contrabas
Sidiki Dembele slagwerk, kora

Jörg Brinkmann Trio:
Jörg Brinkmann cello
Jeroen van Vliet piano
Dirk Peter Kölsch drums

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring