Molière et moi (foto Wouter Jansen)

Holland Baroque

Molière et Moi, magnifique
  • wo 21 nov 2018
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal
    Geweest
Dirigent en fluitist Alexis Kossenko liet het orkest pittig en geprononceerd spelen…
NRC Handelsblad

Geïnspireerd door de Nederlandse roman Baron van Theun de Vries, pakt Holland Baroque uit met een spetterend orkestprogramma met heerlijke Franse barokmuziek. De Franse fluitist Alexis Kossenko is een virtuoze poëet op zijn instrument. Hij voert Holland Baroque aan in dit luisterrijke programma Molière et Moi. Met magnifieke ouvertures en dansen, geschreven voor Molières satirische komedies.

De 17e eeuw is de bloeiperiode voor de Franse muziek met componisten als Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier. Hun muziek vormt de perfecte omlijsting van het verhaal van Theun de Vries. Hierin ontmoet Michel Baron, einzelgänger en een goddelijk mooie jongen, op 13-jarige leeftijd Molière. De Franse toneelschrijver en steracteur wordt zijn grote voorbeeld en vaderfiguur. En terwijl Baron groeit, takelt Molière af.

Dit project is gelieerd aan het gelijknamige hoorspel dat in de herfst van 2018 op NPO Radio 4 en 1 door AVROTROS zal worden uitgezonden. Eén speciaal voor dit concert geschreven aflevering klinkt live tijdens dit concert.

Spetterend orkestprogramma van Franse barokmuziek

Onderdeel van:
Holland Baroque

Programma

Orkestwerken van Jean-Baptiste Lully en Marc-Antoine Charpentier en hoorspel

Uitvoerenden

Holland Baroque
Alexis Kossenko
traverso en muzikale leiding
Amarenske Haitsma spel (Maartje van de Wetering is ziek. Zij wordt vervangen door Amarenske Haitsma)
Erik van der Horst spel

 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring