Paolo Zanzu

Paolo Zanzu

Händels onderschatte klaviermuziek
  • zo 16 dec 2018
    12:00 - 13:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Wellicht levert dit concert dé ontdekking van het jaar op. De jonge in Frankrijk wonende Italiaanse klavecinist Paolo Zanzu is een van de meest interessante klaviertalenten van nu. Hij speelt de zo weinig gehoorde klaviermuziek van Händel. Slechts drie bundels met klaviermuziek werden tijdens diens leven gepubliceerd. Zanzu vult het programma aan met transcripties van de Engelse klaviervirtuoos William Babell, die bewerkingen maakte van aria’s uit Händels in Londen waanzinnig populaire opera’s.

Tegen de tijd dat Händels acht klaviersuites in 1720 het daglicht zagen, had Händel al veel gereisd en geleerd van de muzikale stijlen uit de landen die hij had bezocht. Daarom doet een adagio in Italiaanse stijl tegelijk denken aan de mistflarden over de Theems, en heeft een Franse courante de structurele stevigheid van een Duitse kathedraal. Maar wat hij ook componeerde: Händel laat het klavecimbel zingen. 

Jong klaviertalent speelt Händels weinig gehoorde klaviermuziek 

Programma

Georg Friedrich Händel Suite in Bes HWV 434
Georg Friedrich Händel Suite in g HWV 432
Georg Friedrich Händel Chaconne in G HWV 435
Händelbewerkingen van William Babell

Uitvoerenden

Paolo Zanzu klavecimbel

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring