Aidan Mikdad (foto Erna Kuik)

Aidan Mikdad

Lunchconcert ism Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
  • do 17 jan 2019
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

In dit lunchconcert een optreden van de jonge Nederlandse pianist Aidan Mikdad (Amsterdam, 2001). Op zijn 15e won hij de prestigieuze Royal Concertgebouw Young Talent Prize, een van vele prijzen die hij in de wacht sleepte (o.a. Premio Internazionale Pianistico ‘A. Scriabin’, Tabor Foundation Piano Award en International Piano Competition of Lagny-sur-Marne).

Op dit moment studeert hij Dmitri Bashkirov aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid, en bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Aidan bespeelt thuis een Fazioli-vleugel (Salice, 1991) uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
> Lees hier uitgebreide biografie (Engels)

Serie gratis lunchconcerten
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours, het Rubens Consort en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. U kunt het ook combineren met een lunch in ons restaurant. Of juist met een leuke SoundLAB workshop voor volwassenen.

Prachtige kennismaking 

Onderdeel van:
Lunchconcerten

Programma

César Franck Prélude, Choral et Fugue

Sergej Rachmaninoff Études-Tableaux
- Opus 39 nr. 8 in d: Allegro moderato
- Opus 33 nr. 3 in c: Grave
- Opus 39 nr. 1 in c: Allegro agitato

Franz Liszt Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

Uitvoerenden

Aidan Mikdad piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring