Ensemble Pygmalion

Pygmalion

Monteverdi's Mariavespers
do 24 jan 2019 20:15 - 22:00
do 24 jan 2019
20:15 - 22:00
  • do 24 jan 2019
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Claudio Monteverdi Mariavespers 

Uitvoerenden

Pygmalion
Raphaël Pichon
dirigent

Lea Desandre sopraan
Eva Zaïcik sopraan
Lucile Richardot alt
Olivier Coiffet tenor
Emiliano Gonzalez Toro tenor
Zachary Wilder tenor
Nicolas Brooymans bas
Renaud Bres bas
Geoffroy Buffière bas

De uitvoering door Pygmalion van Monteverdi’s Mariavespers was de bejubelde, veelbesproken opening van het Holland Festival 2017. Nu is het zeventigkoppig Franse koor en orkest terug om dit meesterwerk in de prachtige akoestiek van het Muziekgebouw uit te voeren. Zang en spel van Pygmalion werden al omschreven als ‘briljant’: deze Mariavespers mogen niet gemist worden.

Claudio Monteverdi schreef zijn Mariavespers rond het einde van de 16e eeuw. De in 1610 uitgegeven verzameling bevat composities die alles te maken hebben met het katholieke avondgebed, de vespers. Omdat Monteverdi het werk ook schreef als een verkapte sollicitatie naar een aanstelling in de Pauselijke kapel in Rome, gebruikte hij een veelheid aan stijlen en vormen. De Mariavespers is daarom niet alleen een meesterlijk werk, maar ook een staalkaart van de muziek uit die tijd.

Combinatiekorting

Woensdag 23 januari brengt Pygmalion deel 1 van dit tweeluik: de muziek van de wegbereiders van Monteverdi. Wanneer u voor beide concerten een ticket koopt, ontvangt u 20% korting op de totaalprijs (€ 66,00 i.p.v. € 83,00). De korting wordt automatisch berekend wanneer u beide concerten in uw winkelmandje doet.

Dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Meesterlijke Mariavespers in briljante uitvoering