Cello Octet Amsterdam

Michael Gordon

Intiem werk van Bang on a Can-componist Michael Gordon 

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Cello Octet Amsterdam kan uitvoeringen van één componist of van één werk tot een belevenis maken en omtoveren tot een ware happening. Het Octet zet deze middag de zinnen op Cello Octet van Bang on a Can-componist Michael Gordon, dat in première ging tijdens de Cello Biënnale Amsterdam in het Muziekgebouw. Een één uur durend werk dat in intieme setting wordt uitgevoerd met de acht cellisten in het midden en het publiek daar direct omheen.

Voor New Yorker Michael Gordon heeft minimal music geen geheimen meer. Over een periode van ruim 30 jaar keerde hij het minimal-genre binnenstebuiten en vond een eigen componeertaal die nog steeds ‘minimal music’ is te noemen, maar volkomen anders klinkt dan Reich, Glass of Louis Andriessen.

Let op: een ticket voor dit concert geeft gratis toegang tot de programma's in Atriumzaal en Foyerdeck 1 op deze dag, ticket omruilen voor polsbandje.

Programma

Michael Gordon Cello Octet  

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam  

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring