Ragazze Quartet (foto Anne Claire de Breij)
za 6 apr 2019 17:00 - 18:15

Ragazze Quartet + Kapok + Slagwerk Den Haag

Terry Riley’s In C
6 apr
17:00 - 18:15
  • za 6 apr 2019
    17:00 - 18:15
    Excl. pauzedrankje
    Bimhuis

Het was dé grote hit van Oerol 2016: Sunrise of the Planetary Dream Collector van de Amerikaan Terry Riley, in de swingende uitvoering van het Ragazze Quartet en het jazztrio Kapok. Wie het miste krijgt opnieuw de kans. Ragazze en Kapok krijgen bovendien gezelschap van de alleskunners van Slagwerk Den Haag. Behalve Sunrise staat ook Riley’s meesterwerk In C op het programma, een van de oerwerken van minimal music.

Terry Riley is een levende legende. In 2015 was hij als centrale componist van het Minimal Music Festival vijf dagen in Amsterdam voor concerten en lezingen. Riley heeft zich jarenlang verdiept in de Indiase muziek en zijn werk is sterk beïnvloed door improvisatievormen. Zo mogen de uitvoerders van Sunrise en In C zelf weten in welke bezetting ze spelen en krijgen ze binnen Riley’s kaders veel vrijheid. Op die manier blijven deze werken fris en klinken ze steeds weer als nieuw.

I.s.m.


Let op: een ticket voor dit concert geeft gratis toegang tot de programma's in Atriumzaal en Foyerdeck 1 op deze dag, ticket omruilen voor polsbandje.

Riley’s topstukken door strijkkwartet, jazztrio en slagwerkers 

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Programma

Zaterdag 6 april / 17.00 uur / Ragazze Quartet etc. / Bimhuis
Terry Riley Sunrise of the Planetary Dream Collector
Intermezzo door Kapok + Slagwerk Den Haag
Terry Riley In C

Uitvoerenden

Ragazze Quartet
Kapok
Slagwerk Den Haag
 

Slagwerk Den Haag (foto Gerrit Schreurs)
Slagwerk Den Haag (foto Gerrit Schreurs)

Dagprogramma

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring