Ralph van Raat (foto Françoise Bolechowski)
zo 7 apr 2019 11:00 - 12:05

Ralph van Raat

Franssens, Martynov, Otte
7 apr
11:00 - 12:05
  • zo 7 apr 2019
    11:00 - 12:05
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

De meditatieve minimal van de Nederlandse componist Joep Franssens (1955) geniet internationaal succes. Al bijna 20 jaar voert pianist Ralph van Raat deze muziek uit en in dit solorecital speelt hij een wereldpremière die hem op het lijf is geschreven. Van Raat combineert dit nieuwste werk van Franssens met twee andere grootmeesters van bezwerende pianocomposities: de Rus Vladimir Martynov (1946) en de Duitser Hans Otte (1926 - 2007).

Otte behoort tot de eerste generatie minimal-componisten en speelde bovendien een belangrijke rol bij de introductie van Amerikanen als Terry Riley en La Monte Young in Duitsland. Das Buch der Klänge, dat tot zijn bekendste werken behoort, creëert met extreem gereduceerde middelen een hypnotiserende en subtiel verrassende catalogus van klanken. Franssens en Martynov zijn nog vaker te beluisteren in het Minimal Music Festival: op 4 april brengt Van Raat het nieuwe pianoconcert van Martynov in première en in het slotconcert van 7 april klinkt het vocale meesterwerk Harmony of the Spheres van Franssens.

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 

Bezwerende pianowerken van drie grootmeesters

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Programma

Zondag 7 april / 11.00 uur / Ralph van Raat / Grote Zaal
Hans Otte delen uit Das Buch der Klänge
Joep Franssens Three Etudes (wereldpremière)
Vladimir Martynov Spaces of Latent Utterance

Uitvoerenden

Ralph van Raat piano

Dagprogramma

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring