Nouamane Lahlou

Nouamane Lahlou

Marokkaanse & Arabische klassieke muziek
  • za 24 nov 2018
    14:00 - 15:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Nouamane Lahlou (Fez, Marokko, 1965) is een Marokkaanse zanger en componist. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste Marokkaanse- en Arabische musici van zijn generatie. Hij vertolkt zowel klassieke Arabische muziek als klassieke Marokkaanse muziekstijlen en zijn werken maken integraal deel uit van het Marokkaans muzikaal erfgoed. Daarnaast is hij actief als docent.

Na zijn opleiding aan het conservatorium van Fez, trok hij via de Verenigde Staten naar Egypte. Dit laatste op aanraden van de grote Egyptische zanger Mohammad Abd al Wahhab, die in hem een groot talent herkende. Lahlou werkte voor het Cairo Opera House en de Egyptische omroep. In 1994 keerde hij terug naar Marokko.

Zijn lied ‘Jibal al Atlas’ (het Atlas gebergte), een duet met de bekende Marokkaanse zangeres Latifa Raafat, werd direct een grote hit. Naast zijn eigen zangcarrière componeerde hij voor artiesten als Fouad Zbadi, Hayat Idrissi, Karima Squalli, Latifa Raafat en Naima Samih. De bekende Libanese zanger Ouadii Assafi bracht zijn ‘Ahd al Muhibbiin’ (Tijd van de Geliefden) uit.

In dit concert wordt Nouamane Lahlou begeleid door vijf musici op piano, gitaar, derbouka, cajon, viool, fluit en ney. De meester geeft in het Engels uitleg over de muziek en de liederen. Na het optreden is er in de Entreehal een meet & greet.

Onderdeel van:
World
Bijgeboekt

Uitvoerenden

Nouamane Lahlou zang, ud
Montassir Hmala piano
Bissouak Abdoullah basgitaar
Saïd Moutaoukil derbouka, cajon
Abdellah El Miry viool
Imad Benim fluit, ney

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring