Jerusalem in my Heart - Muziekgebouw aan de Ring

Jerusalem In My Heart + discourse (fwd: gher space)

Muziekgebouw aan de Ring
do 31 jan 2019 20:00 - 23:00
do 31 jan 2019
20:00 - 23:00
  • do 31 jan 2019
    20:00 - 23:00
    Externe locatie

Uitvoerenden

Jerusalem in my Heart
discourse (fwd: gher space)

Traditionele Arabische instrumenten, ontroerend gezang en moderne elektronische producties in combinatie met kleurrijke filmprojecties. De onvoorspelbare optredens van audiovisueel duo Jerusalem In My Heart uit Montreal zijn altijd een indrukwekkende ervaring.

Jerusalem In My Heart is het project van de Libanese muzikant en producer Radwan Ghazi Moumneh, die geboren is in Beirut en opgegroeid in Oman en Canada. Met Jerusalem In My Heart smeedt hij zijn veelzijdige invloeden – van traditionele Libanese en Syrische folkmuziek tot post-punk en galmende DIY elektronica – tot een krachtige vorm van moderne Arabische muziek.

Ieder optreden is uniek. Met behulp van zijn vaste visuele partner, de Canadese filmmaker Charles-André Coderre, en een roulerende groep muzikanten tovert Moumneh zijn muziek om in een meeslepend multimediaal spektakel.

Op deze avond presenteert Moumneh zijn derde album, Daqa'iq Tudaiq. Groftweg vertaalt als “minuten die storen/onderdrukken/teisteren”, met Daqa'iq Tudaiq vertrekt Moumneh zijn positie als een van de meeste vooruitstrevende componisten van moderne Arabische muziek en belicht hij hij de brute ervaringen van de Arabische diaspora in onze huidige eeuw.

Support: discourse (fwd: gher space)
 


 

Onnavolgbaar audiovisueel duo uit Montreal

Jerusalem in my Heart
Jerusalem in my Heart