Erdal Erzincan + Ahmet Aslan

Erdal Erzincan + Ahmet Aslan

Bijzondere muzikale ontmoeting van 2 Turkse maestro’s
  • ma 18 feb 2019
    20:15 - 22:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Twee Turkse grootmeesters, Erdal Erzincan en Ahmet Aslan, komen naar Nederland voor een uniek concert. Nooit eerder stonden ze samen op het podium in Nederland. De musici, met elk een zeer eigen interpretatie van de Turkse volksmuziek, staan bekend om hun virtuoze spel op de bağlama (een traditioneel Turks tokkelinstrument).

Erdal Erzincan (1971, Erzurum) is geliefd om zijn traditionele manier van zingen en virtuoze bağlama-spel. Hij studeerde in aan de Arif Sag Music School en Istanbul Technical University. Daar verdiepte hij zich in de zogenaamde Selpe-methode, een manier om bağlama te spelen zonder plectrum, vergelijkbaar met de ‘tapping’ methode op de gitaar. Ook Ahmet Aslan (1968, Tunceli) is een vernieuwer, met een geheel eigen interpretatie van volksmuziek. Bij de World Music Academy in Rotterdam ontwikkelde hij een nieuw instrument genaamd Di-Tar, een combinatie van de klassieke gitaar en de bağlama.


Partner:

Onderdeel van:
World
Bijgeboekt

Uitvoerenden

Ahmet Aslan Di-Tar (kruising tussen een bağlama en gitaar)
Erdal Erzincan bağlama

Erdal Erzincan + Ahmet Aslan
Erdal Erzincan + Ahmet Aslan
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring