Terry Riley & Gyan Riley (foto: Ray Tarantino)
zo 7 apr 2019 16:00 - 17:00

Terry Riley & Gyan Riley

7 apr
16:00 - 17:00
  • zo 7 apr 2019
    16:00 - 17:00
    Excl. pauzedrankje
    Bimhuis

Alsof Bach bebop speelt: zo klonk volgens de Britse krant The Guardian een recent optreden van Terry Riley en zijn zoon Gyan. Minimal-legende Riley heeft een bijzondere connectie met het Minimal Music Festival, waar hij in 2015 eregast was. Gyan Riley is een gitaarvirtuoos die de muzikale erfenis van zijn vader duidelijk niet als een last ervaart. Samen verkennen vader en zoon Riley in intieme setting de grenzen van minimal, jazz en wereldmuziek.

Terry Riley’s pionierswerk uit de jaren 60 en later vormt nog altijd een bron van inspiratie voor musici wereldwijd, maar zelf is hij zich altijd blijven vernieuwen. Vanmiddag laat hij zijn vrije geest los op de Steinway, synthesizer en melodica, én zingt hij Indiase raga’s. Gyan Riley voelt zijn vaders improvisaties feilloos aan en geeft ze reliëf met zijn elektrische gitaar. Daarnaast speelt hij werk van zijn nieuwste album met zinsbegoochelende akoestische solo’s, Sprig uit 2018.

I.s.m.

 

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Uitvoerenden

Terry Riley piano, synthesizer, melodica, stem
Gyan Riley electrische en akoestische gitaar

Dagprogramma

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring