Stella Chiweshe
vr 5 apr 2019 23:45 - za 6 apr 2019 00:45

Stella Chiweshe

5 apr
-
6 apr
23:45 - 00:45
  • vr 5 apr 2019
    23:45 - 00:45
    Excl. pauzedrankje
    Atriumzaal

De koningin van de mbira, de Zimbabwaanse Stella Chiweshe, groeide in de jaren 80 uit tot een internationale ster. De mbira, een duimpiano van metalen toetsen op een houten klankbord, wordt in haar vaderland als heilig beschouwd. Als vrouwelijke bespeelster is Chiweshe nog altijd een zeldzaamheid. Na wat kalme jaren keert Stella Chiweshe nu terug op het podium, en haar magistrale, meeslepende performance, waarin ze contact maakt met de geestenwereld van de voorouders, heeft niets aan kracht ingeboet.

Mbira is dé muziek van Zimbabwe, waarin het gelijknamige instrument een grote rol speelt. De muziek heeft een ritueel en spiritueel karakter en wordt gebruikt bij religieuze ceremonieën. Met haar hypnotiserende en opzwepende mbira-ritmes – echte oer-minimal – smeedt Chiweshe geest en lichaam samen tot een vehikel voor hogere sferen. De pensioengerechtigde leeftijd heeft ze allang bereikt, maar er is geen enkele reden waarom koningin Stella Chiweshe afstand van haar troon zou doen: het Minimal Music Festival krijgt hoog bezoek.

Let op: gratis wanneer u een ticket heeft voor één van de concerten in de Grote Zaal of Bimhuis op deze dag.

Onderdeel van:
Minimal Music Festival

Uitvoerenden

Stella Chiweshe mbira, zang 

Stella Chiweshe
Stella Chiweshe

Dagprogramma

Timetable

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring