Maarten Engeltjes (foto Hans van der Woerd)
zo 29 sep 2019 15:00 - 16:00

Maarten Engeltjes

Wat is het geheim van een countertenor? (8+)
29 sep
15:00 - 16:00
  • zo 29 sep 2019
    15:00 - 16:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Als hij praat klinkt zijn stem laag en mannelijk, maar wacht tot hij gaat zingen! Maarten Engeltjes is een countertenor. Dat betekent dat hij de hoogste mannenstem heeft in de klassieke muziek. Loepzuiver en helder zingt hij prachtige barokmuziek uit de tijd dat vrouwen nog geen concerten mochten geven. In dit concert laat hij horen hoe mooi zijn stem klinkt en vertelt hij hoe hij zijn bijzondere klank ontdekte.

Eigenlijk is Maarten de klassieke variant van Justin Timberlake of Pharrell, die ook heel veel met hun ‘kopstem’ zingen (‘Happyyyyyy!’). Maarten zingt al zo sinds hij heel jong was en hij is zijn bijzondere geluid nooit verloren. Volgens Maarten is het heerlijk om zo hoog te zingen: ‘Vergelijk het met een auto met vijf versnellingen. Je voelt dat die vijfde het sterkste en het beste is, dus dan wil je gewoon in die versnelling. Bij mij is dat mijn kopstem, daar kan ik alles mee.’

In seizoen 2019-2020 is Maarten onze Zielsverwant en is dus vaak te horen in het Muziekgebouw.

Net zo hoog zingen als Justin Timberlake

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma

Uitvoerenden

Maarten Engeltjes countertenor
Jan Paul Grijpink piano
Dieuwertje Blok presentatrice

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring