Dudok Quartet (foto: Marco Borggreve)

Dudok Quartet

Wat is het geheim van het strijkkwartet? (8+)
5 jan
15:00 - 16:00

Twee violen, een altviool en een cello: niet meer dan vier muzikanten. Toch is dit misschien wel de meest inspirerende bezetting binnen de klassieke muziek. Zo’n beetje iedere componist heeft wel strijkkwartetten geschreven en niet zelden zijn het hun mooiste werken. Het jonge Dudok Quartet, een van de beste Nederlandse strijkkwartetten van nu, laat horen waarom deze bezetting zo geliefd is.

Junior Kwartetdag
De vier leden van het Dudok Quartet speelden allemaal in grote orkesten, maar kwamen er stuk voor stuk achter dat niets zo leuk is als spelen in een strijkkwartet. Daarom organiseren ze deze hele zondag van 10.00 tot 17.00 uur de Dudok Juniordag van het Dudok Quartet. Het concert Wat is het geheim van het strijkkwartet? (8+) is daar onderdeel van, maar kan ook afzonderlijk bezocht worden. Dudok Quartet vertelt alles over het strijkkwartet en laat horen hoe goed dat klinkt.

Op de Junior Kwartetdag krijg je als strijkkwartet les van de leden van het Dudok Quartet Amsterdam. Je leert hoe je samen moet spelen, waar je goed op moet letten en vooral hoe leuk het is om in een strijkkwartet te spelen! Tussen de lessen door zijn er nog veel meer leuke activiteiten en aan het eind van de dag treden alle strijkkwartetten op tijdens een spetterend slotconcert in de Entreehal van het Muziekgebouw.

Aanmelden kan via kwartetdagen@dudokkwartet.nl. Je kunt je als kwartet opgeven, maar als je geen kwartet hebt, kun je je ook individueel aanmelden. Geef in je mail aan:

– hoe oud je bent (leeftijd tussen 9 en 17 jaar)
– welk instrument je speelt
– hoe lang je les hebt en van wie
– of je met een kwartet komt of alleen

Kosten voor deelname aan de Junior Kwartetdag inclusief concert Open je Oren zijn € 28,50 per deelnemer. 

Zie ook http://dudokquartet.com/nl/kwartetdagen/


 

De meest geliefde bezetting in de klassieke muziek

Onderdeel van:
Open je Oren!
Geheimtips

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma

Uitvoerenden

Dudok Quartet:
Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring