Akwasi (foto Topbillin)
zo 2 feb 2020 15:00 - 16:00

Akwasi

Wat is het geheim van rappen? (8+)
2 feb
15:00 - 16:00

Positiviteit en inspirerende verhalen vertellen via hiphop: dat is de missie van Akwasi. Deze rapper, verhalenverteller en dichter is bekend van de Amsterdamse rapgroep Zwart Licht (die in 2019 een Edison voor beste muziekvideo won). Maar hij doet daarnaast nog veel meer. Zo zit hij bijvoorbeeld in de tv-serie Expeditie Robinson.  Hij rapt al sinds zijn 14e, opgroeiend als kind van Ghanese ouders in de Bijlmer en Osdorp. In dit concert leer je alles over de kracht van rappen en schrijven. Dieuwertje Blok vraagt hem het hemd van het lijf. 

Sinds hij in 2008 doorbrak, heeft Akwasi bepaald niet stilgezeten. Hij maakte vier albums met Zwart Licht en een soloalbum, gebaseerd op het werk van Bram Vermeulen. Hij richtte zijn eigen platenlabel Neerlands Dope op en schreef een dichtbundel. En dan speelde hij ook nog eens als acteur in verschillende theatervoorstellingen, televisieseries en films. Akwasi is niet te stoppen!

Inspirerende verhalen van rapper Akwasi

Onderdeel van:
Open je Oren!
Highlights

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma

15:00 / Grote Zaal / Hoofdprogramma

Uitvoerenden

Akwasi

Dieuwertje Blok presentatie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring