AskoSchönberg (foto: Polle Willemsen)
zo 12 jan 2020 17:00 - 23:00

Words & Music

Festivaldag 2
12 jan
17:00 - 23:00

Op de tweede dag van festival Words & Music mag Feldmans compositie For Samuel Beckett niet ontbreken. Hij schreef dit werk in 1987 speciaal voor Asko|Schönberg. Heel intiem zijn de werken van György Kurtág, Klaas de Vries en Jan van de Putte. Jerzy Bielski's Zamenhof Project, Breaking the Codes is een voorstelling over Ludwik Zamenhof, grondlegger van het Esperanto.

What is the Word van Kurtág is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Beckett waarin de hoofdpersoon zijn spraak heeft verloren en die probeert terug te vinden. Reinbert de Leeuw en Gerrie de Vries nemen het publiek mee in een theatrale uitvoering waarin de relatie tussen woord en muziek onder de loep wordt genomen. Klaas de Vries en Jan van de Putte maken een nieuw stuk voor dit festival.

De voorstelling Zamenhof Project, Breaking the Codes is geïnspireerd op de ideeën en het leven van Ludwik Zamenhof, grondlegger van de universele taal Esperanto en promotor van wereldvrede. Net als Beckett was hij vooral wereldburger. Concept en muziek zijn van de jonge Jerzy Bielski (1984). Zijn werk, geprezen door publiek en pers, is niet in hokjes te vatten. Deze voorstelling met een internationale cast houdt het midden tussen concert, theater, dans, beeldende kunst en lezing.

Na afloop: installatie Shhh! van Dick Raaijmakers in het Atrium.

Bekijk ook festivaldag 1

20% combinatiekorting
Wanneer u kaarten koopt voor beide festivaldagen, ontvangt u 20% korting op het reguliere tarief. U betaalt €54 ipv €68. Om te bestellen voeg beide festivaldagen toe aan uw winkelmandje, en kies vervolgens voor 'combinatiekaart' (bovenste tarief).

Meer informatie en festivalupdates: www.askoschoenberg.nl.

Asko|Schönberg op het lijf geschreven

Programma

Morton Feldman For Samuel Beckett
György Kurtág What is the Word (piano en stem)
Jan van de Putte nieuw werk
Klaas de Vries nieuw werk
Jerzy Bielski Zamenhof Project, Breaking the Codes*

* Een productie van Gaudeamus Muziekweek en Asko|Schönberg met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten (regeling Nieuwe Makers).

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Asko|Schönbergs K[h]AOS
Ensemble Academie
Manoj Kamps
dirigent
Reinbert de Leeuw
piano
Gerrie de Vries stem

Uitvoerenden Zamenhof Project:
Asko|Schönberg
Asko|Schönbergs K[h]AOS
Jerzy Bielski
concept, compositie, tekst, artistieke leiding
Laura Jakschas regie
Sandra Abouav choreografie
Karolina Maksimowicz decor en kostuums
Akim Moiseenkov, Felix de Bousies geluidssculpturen
Felix de Bousies video
acteurs en dansers

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring