Eli Keszler
wo 6 mrt 2019 21:00 - 22:40

Eli Keszler + Eliza McCarthy

6 mrt
21:00 - 22:40
  • wo 6 mrt 2019
    21:00 - 22:40
    Pauze 21:35
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

Met gepaste trots presenteren we in The Rest is Noise twee hypergetalenteerde soloartiesten. Beiden maakten in 2018 een album dat op talloze jaarlijsten verscheen: Eli Keszlers Stadium en Eliza McCarthy's Slow Dark Green Murky Waterfall.  Eliza McCarthy opent de avond op piano. De jonge toetsenist won de British Contemporary Piano Competition. Vanavond speelt ze muziek van componist Mica Levi, met wie McCarthy Slow Dark Green Murky Waterfall maakte. Levi ontving een Oscarnominatie voor de soundtrack van de film Jackie.

Eli Keszler kan toveren met percussie. De Amerikaan is een virtuoos livemuzikant die schijnbaar zonder moeite de meest ingewikkelde drumpatronen over zijn canvassen jaagt. Als je je ogen sluit, lijkt het alsof er meerdere drummers tegelijkertijd spelen, zo watervlug zijn Keszlers vingers. Eerder werkte hij met artiesten als Laurel Halo en Oneothrix Point Never, want niet alleen zijn techniek is innovatief. Ook de manier waarop hij genres aan elkaar rijgt - drumfunk, avant-jazz en elektronica - is revolutionair.


Pyruvic Acid draait voor en na de concerten haar favoriete platen. 

Programma

20.00 uur Pyruvic Acid (DJ)
21.00 uur Eliza McCarthy plays Mica Levi
21.50 uur Eli Keslzer
22.40 uur Pyruvic Acid (DJ)
00.00 uur End

Uitvoerenden

Eli Keszler
Eliza McCarthy

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring