Johannes Leertouwer (foto: Jelmer de Haas)

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Stabat Mater
ma 4 mei 2020 21:00 - 22:00
ma 4 mei 2020
21:00 - 22:00
  • ma 4 mei 2020
    21:00 - 22:00
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Johann Sebastian Bach Orkestsuite nr. 2 BWV 1067
Giovanni Battista Pergolesi Stabat Mater

Uitvoerenden

De Nieuwe Philharmonie
Johannes Leertouwer
dirigent

Marten Root
traverso
Stefanie True sopraan
Christopher Ainslie countertenor
Karel Eykman voordracht

Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid om de Nationale Herdenking live te volgen op een scherm in de Entreehal.

De Nieuwe Philharmonie Utrecht maakte naam met intieme, meeslepende uitvoeringen van de Messiah (‘om nooit meer te vergeten’ aldus Leids Dagblad) en de Matthäus Passion (‘een van de hoogtepunten van het passieseizoen’ volgens NRC). Speciaal voor de Nationale Herdenking op 4 mei maakt dirigent Johannes Leertouwer samen met dichter Karel Eykman een programma om de doden te herdenken en het leven te overpeinzen.

Muzikaal klinken twee absolute topwerken uit de barok: de Tweede orkestsuite van Johann Sebastian Bach en het Stabat Mater van Pergolesi. De geweldige Nederlandse fluitist Marten Root geeft Bachs virtuoze traverso-solo’s de best denkbare vertolking. Met vocale solisten Stefanie True en Christopher Ainslie belooft ook Pergolesi u bij de strot te grijpen. Eykman, schrijver van liedjes en kinderboeken, weet te treffen en te ontroeren met een even persoonlijke als oprechte taal.

Pergolesi en poëzie op 4 mei

Onderdeel van:
4 mei 2020