Andreas Scholl (foto: James McMillan / Decca)

Maarten Engeltjes + Andreas Scholl + PRJCT Amsterdam

If Music be the Food of Love
vr 22 mei 2020 20:15 - 22:00
vr 22 mei 2020
20:15 - 22:00
  • vr 22 mei 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

If Music be the Food of Love 
duetten voor twee countertenoren van Henry Purcell

Henry Purcell Sound the trumpet
Henry Purcell Cold Song
Henry Purcell Music for a while
Henry Purcell In vain the am'rous flute
Henry Purcell Sweeter than roses
Henry Purcell Fairest Isle
En andere werken van Henry Purcell en John Blow

Uitvoerenden

Maarten Engeltjes countertenor
Andreas Scholl countertenor
PRJCT Amsterdam

Extra concert op donderdag 28 mei
Vanwege de overweldigende publieke belangstelling voor dit concert, heeft het Muziekgebouw Maarten Engeltjes, Andreas Scholl en PRJCT Amsterdam bereid gevonden om een extra concert te geven op donderdag 28 mei. Het concertprogramma is hetzelfde.
> naar het extra concert


Een vreugdevolle ontmoeting van twee grote countertenoren. Maarten Engeltjes – dit seizoen Zielsverwant van het Muziekgebouw - ziet zijn wens in vervulling gaan in dit duo-programma met zijn grote voorbeeld en leermeester Andreas Scholl. Samen met de man die de countertenor definitief op de kaart zette, zingt Engeltjes de countertenorduetten van Henry Purcell. De Engelse componist maakte van zijn duetten een even vrolijk als melancholisch feest. Een heerlijk huiskamerconcert van twee zingende vrienden.


Andreas Scholl steeg op Goede Vrijdag 1993 in Parijs boven zichzelf uit, toen hij op het laatste moment René Jacobs verving als countertenor in de Johannes Passion. Het gevolg: een grote internationale carrière en een stemtype dat eindelijk weer echt serieus werd genomen. Nu, zo’n vijfentwintig jaar later, staat Scholl nog steeds aan de top en leidt hij de huidige generatie uitblinkers zoals Maarten Engeltjes op.

Duetten van Purcell door twee grote countertenoren