Doric String Quartet (foto: George Garnier)
vr 3 apr 2020 20:15 - 22:00

Doric String Quartet + Alina Ibragimova + Cédric Tiberghien

Franse topstukken
3 apr
20:15 - 22:00

Over het Britse Doric String Quartet schrijft de muziekpers in louter superlatieven: ‘weergaloos’, ‘intelligent’, ‘technisch briljant’. Het viertal slaat de handen ineen met violiste Alina Ibragimova en pianist Cédric Tiberghien voor drie topstukken uit het Franse fin de siècle, indertijd gecomponeerd voor de Belgische vioollegende Eugène Ysaÿe. Centraal staat Chaussons rijke, melodieuze Concert voor viool, piano en strijkkwartet, dat vanwege zijn ongebruikelijke bezetting niet vaak in de concertzaal klinkt.

De vioolpartij van Chaussons Concert lijkt Alina Ibragimova op het lijf geschreven. Uitblinken kan zij ook in de Vioolsonate van het jong overleden Belgische wonderkind Guillaume Lekeu. Ibragimova en Thiberghien spelen deze prachtige sonate ‘subliem uitgesproken en sensitief’, ‘zelfs beter dan de legendarische versie van Menuhin in 1938’ volgens Classic FM Magazine. Debussy’s beroemde Strijkkwartet maakt het muzikale feest compleet.

Met Ysaÿe als inspiratie

Programma

Guillaume Lekeu Vioolsonate
Claude Debussy Strijkkwartet
Ernest Chausson Concert voor viool, piano en strijkkwartet

Uitvoerenden

Doric String Quartet:
Alex Redington viool
Ying Xue viool
Hélène Clément altviool
John Myerscough cello

Alina Ibragimova
viool
Cédric Tiberghien piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring