Emmy Storms (foto: Marco Borggreve)
zo 3 mei 2020 11:00 - 12:00

Joseph Puglia + Emmy Storms + Ere Lievonen

Hommage aan Lemkes & Vos
3 mei
11:00 - 12:00

Topviolisten Joseph Puglia en Emmy Storms brengen een hommage aan het bekende Nederlandse vioolduo Lemkes & Vos. Dit duo trok internationale aandacht met hun verfijnde aanpak van stemmingsprincipes. Verschillende componisten componeerden speciaal voor hen. Zoals Henk Badings, die vier sonates in het 31-toonssysteem voor het duo schreef. Naast werken uit dit repertoire brengt Joseph Puglia het monumentale Synaesthesia Suite van Kate Moore, in 2014 speciaal voor hem gecomponeerd.

Met hun indrukwekkende uitvoeringen van Henk Badings’ Eerste sonate voor twee violen wekten Bouw Lemkes (1924-2016) en Jeanne Vos (overleden in 2000) de belangstelling van professor Adriaan Fokker. Dit leidde tot een langdurige samenwerking tussen het duo, Badings en Fokker. Andere componisten die werken opdroegen aan het duo waren Hans Kox, de Australische componist Bill Coates en de Nederlander Anton de Beer, de vroegere vaste organist van het Fokker-orgel.

In de voetsporen van een illuster vioolduo

Onderdeel van:
Orgel!
Highlights

Programma

Werken van o.a. Henk Badings, Kate Moore, Hans Kox, Bill Coates en Anton de Beer

Uitvoerenden

Joseph Puglia viool
Emmy Storms viool
Ere Lievonen Fokker-orgel

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring