Ensemble Musikfabrik (foto Werner Hohensee)

Ensemble Musikfabrik

Aperghis’ Intermezzi
3 okt
20:15 - 21:50
  • do 3 okt 2019
    20:15 - 21:50
    Pauze 21:00
    Grote Zaal

De ongrijpbare eenling Georges Aperghis behoort tot de boeiendste componisten van vandaag. Het vermaarde Ensemble Musikfabrik speelt vanavond maar liefst vijf composities van Aperghis, wiens werk vaak een theatrale inslag heeft. Voor het recente Intermezzi sprak Aperghis uitgebreid met alle afzonderlijke leden en maakte een soort collectief portret van de virtuozenclub. Volgens Aperghis geen concertstuk, maar een ‘gebeurtenis voor zestien personen’ die zich gedurende iets meer dan een half uur voltrekt.

Voor de pauze vormen vier stukken in kleine bezettingen een veelzijdige opmaat. Het oudst is Récitation 9 (1978), een bezwerend microtheater voor stem. In Requiem furtif (1998) spelen viool en claves een fascinerend duet. En dan zijn er het Trio (1996) voor klarinet, cello en piano en het Fuzzy-Trio (2006) voor viool, piano en slagwerk. Alles bij elkaar schetst Ensemble Musikfabrik Aperghis’ portret als een charmante, maar compromisloze klankmagiër.


Geluidstheater van een klankmagiër

Onderdeel van:
Donderdagavondserie

Programma

19.15 uur / Atriumzaal / Inleiding
Thea Derks in gesprek met Helen Bledsoe, Marco Blaauw en Carl Rosman.

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Georges Aperghis Fuzzy-Trio
Georges Aperghis Récitation 9
Georges Aperghis Requiem furtif
Georges Aperghis Trio
Georges Aperghis Intermezzi*

* in opdracht van musica viva van de Bayerischer Rundfunk met steun van de Kunststiftung NRW in het kader van Campus Musikfabrik
 

Uitvoerenden

Ensemble Musikfabrik
Carl Rosman
stem

Programmaboekje

 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring