Holland Baroque + Aisslinn Nosky (beeld: Holland Baroque)
zo 2 feb 2020 20:15 - 22:00

Holland Baroque + Aisslinn Nosky

Volkomen Telemann
2 feb
20:15 - 22:00

De Duitse componist Georg Philipp Telemann maakte muziek vol humor, virtuositeit en poëzie. Zijn voorliefde voor volkswijsjes en volksdansen is te horen in zijn prachtige orkestsuites, waarin talloze Airs, Hornpipes, Tambourins, Rigaudons en Murky’s klinken. Holland Baroque speelt een aantal van deze 18e-eeuwse pareltjes met de Canadese violiste Aisslinn Nosky, internationaal veelgevraagd soliste en muzikaal leider.

Aisslinn Nosky wordt geroemd om haar dynamische en veelzijdige vioolspel. Ze is actief bij ensembles als Händel and Haydn Society en Tafelmusik. Haar optreden is echt iets om naar uit te kijken: ‘Deze charismatische violiste is niet alleen een publiekslieveling vanwege haar fantasierijke interpretaties en verzengende techniek, maar ook door haar outfits en een podiumpresence waar Mick Jagger jaloers op zou kunnen zijn’, aldus de Boston Classical Review.

Muziek vol humor, virtuositeit en poëzie

Onderdeel van:
Oude Muziek
Holland Baroque

Programma

Diverse suites van Georg Philipp Telemann

Uitvoerenden

Holland Baroque
Aisslinn Nosky
viool

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring