Amsterdam Baroque Orchestra (foto: Martina Simkovicova)
za 14 dec 2019 19:30 - 22:45

Amsterdam Baroque Orchestra and Choir

Weihnachtsoratorium
14 dec
19:30 - 22:45

Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach is de Matthäus Passion van de kersttijd. En het Amsterdam Baroque Orchestra is een internationaal toonaangevend ensemble als het om Bach gaat. ’De briljante vocale solisten en buitengewone instrumentale solisten plaatsen dit ensemble aan de absolute top’, schreef muzieksite Bachtrack. Het gezelschap van Ton Koopman speelt niet vaak meer in Nederland, dus laat deze kans niet voorbij gaan.

Bach schreef de zes delen van het Weihnachtsoratorium voor de drie kerstdagen van 1734, nieuwjaarsdag 1735, de zondag na Nieuwjaar en Driekoningen. Omdat hij veel thematische verbanden legde en een evangelist gebruikte, gaat men ervan uit dat Bach de zes delen als een eenheid componeerde. Een complete uitvoering van alle zes delen bewijst iedere keer weer dat het inderdaad een enerverend muzikaal verhaal is. Zeker als Amsterdam Baroque Orchestra het uitvoert.

Briljante vocale en instrumentale solisten

Programma

Johann Sebastian Bach Weihnachtsoratorium

Uitvoerenden

Amsterdam Baroque Orchestra and Choir
Ton Koopman dirigent
Yetzabel Arias Fernandez sopraan
Franziska Gottwald alt (mezzosopraan)
Tilman Lichdi tenor
Klaus Mertens bas

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring