Mauricio Kagel (foto: Co Broerse)
vr 13 dec 2019 20:15 - 21:45

Asko|Schönberg

Schatkamer Kagel
13 dec
20:15 - 21:45
  • vr 13 dec 2019
    20:15 - 21:45
    Grote Zaal

Aan de hand van livemuziek, boeiende gastsprekers, beeld- en geluidsfragmenten neemt Asko|Schönberg het publiek mee op een reis naar de parels uit de 20e-eeuwse muziek. Deze Schatkamer-editie draait om Mauricio Kagel. De Argentijns-Duitse componist (1931 – 2008) liet een indrukwekkend oeuvre na waarin muziektheater een grote rol speelt. Reinbert de Leeuw zal in deze Schatkamer dirigeren. Hij was bevriend met Kagel en voerde veel van zijn stukken uit.

Kagel stak zijn politieke geëngageerdheid niet onder stoelen of banken. Met zijn muziek wilde hij communiceren met het publiek en de luisteraar aan het denken zetten. Presentator van vanavond is Hans Goedkoop, bekend van tv-programma Andere Tijden. Uiteraard zal hij De Leeuw bevragen over de nauwe samenwerking met Kagel.

In elke editie van Schatkamer staat een andere componist centraal en kijkt Asko|Schönberg welke betekenis zijn/haar muziek toen had en waarom deze nog steeds relevant is. Een compact programma in informele setting.

Het indrukwekkende oeuvre van Mauricio Kagel

Onderdeel van:
Asko|Schönberg

Programma

Mauricio Kagel Osten uit Die Stücke der Windrose
Mauricio Kagel Exotica
Mauricio Kagel Atem
Mauricio Kagel Westen uit Die Stücke der Windrose

Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Reinbert de Leeuw
dirigent
Hans Goedkoop presentator

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring