Stille Nacht am Silbersee 2019 (beeld: Bénédicte Kurzen & Sanne De Wilde / NOOR)
di 17 dec 2019 20:15 - 21:30

Stille Nacht am Silbersee

Bezinning met Glenn Helberg
17 dec
20:15 - 21:30
  • di 17 dec 2019
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Het einde van het jaar is een tijd van bezinning. Na de succesvolle edities met Arthur Japin en Anna Enquist nodigt Silbersee opnieuw een ‘wintergast’ uit voor een stemmig, meditatief programma in de aanloop naar Kerstmis. Deze keer is dat de op Curaçao geboren psychiater en activist Glenn Helberg. Al jarenlang zet hij zich in voor de positie van de Antillianen in Nederland. Zijn visie op discriminatie en diversiteit loopt als een rode draad door dit programma.

Het muzikale fundament van deze avond is een reeks Bach-koralen, juweeltjes van vierstemmige componeerkunst, waarin Bach met minimale middelen een groot effect bereikt. Gitarist, componist en improvisator Raphael Vanoli begeleidt de vier zangers van Silbersee in de koralen, maar trekt hen ook mee in zijn eigen magische en indringende klankwereld. Vanoli bespeelt zijn gitaar op onconventionele wijze. Hiermee roept hij een volkomen nieuwe rijkdom aan klanken op, die nu eens versmelten, dan weer contrasteren met de wereld van Bach.

Stemmig, meditatief programma in aanloop naar Kerstmis

Onderdeel van:
Silbersee

Programma

Muziek van Johann Sebastian Bach, Franz Liszt en Raphael Vanoli

Uitvoerenden

Silbersee:
Jennifer van der Hart
, Fanny Alofs, Łukasz Wilda, Maciej Straburzynski zang
Raphael Vanoli elektrische gitaar
Glenn Helberg tekst
Romain Bischoff muzikale leiding
Miguel Angel Gaspar bewegingscoaching
Jeroen Smith licht

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring