Pynarello (foto: Foppe Schut)
wo 22 jan 2020 20:15 - 21:30

Pynarello

Uit de nieuwe wereld
22 jan
20:15 - 21:30

Pynarello is een rebels collectief dat de boel flink komt opschudden. De Pynarelli spelen klassieke muziek staand en uit het hoofd, als een popgroep, en maakt zinderende energieën los uit het ijzeren repertoire. Vanavond neemt het ensemble de Negende symfonie van Antonín Dvořák onder handen. Speciaal voor Pynarello breidt jazzgitarist en componist Reinier Baas dit magnifieke werk uit met een vijfde deel.

Dit ensemble, opgericht door violiste Lonneke van Straalen, presenteerde zich in 2017 voor het eerst aan het publiek en maakte direct indruk. Een uitvoering van Beethovens Vijfde symfonie kreeg vijf sterren in de Volkskrant: ‘Zo'n coherente Vijfde heb je nog nooit gehoord.’ De Tsjech Dvořák schreef zijn Negende in Amerika, het land dat blues, gospel en jazz voortbracht. Hoewel Dvořák vooral terugkeek naar zijn vaderland is zijn Negende een werk dat tijd en plaats overstijgt – de onverwoestbare klassieker ging in 1969 zelfs met Neil Armstrong mee naar de maan.

Zinderende versie Dvořáks Negende uit het hoofd gespeeld

Onderdeel van:
Kamerorkesten
Highlights

Programma

Antonín Dvořák Symfonie nr. 9 ‘Uit de nieuwe wereld’
Met een nieuw vijfde deel geschreven door gitarist en componist Reinier Baas

Uitvoerenden

Pynarello

Lonneke van Straalen
Lonneke van Straalen (foto: Merlijn Doomernik)

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring