B\'Rock Orchestra and Choir (foto: Mirjam Devriendt)
di 31 mrt 2020 20:15 - 22:00

B'Rock Orchestra and Choir

Passio
31 mrt
20:15 - 22:00

Het Belgische B’Rock brengt passie en lijden bijeen in een scenisch concert met de Johannes Passie van Alessandro Scarlatti en het strijkkwartet …miserere… van Louis Andriessen, gebaseerd op het Miserere van Allegri. Lijden in schoonheid, samen met ‘een van de meest veelbelovende countertenors van dit moment’, Benno Schachtner. Regisseur Luigi De Angelis maakt een filmtriptiek die tijdens het concert wordt getoond.

In Passio gaat B’Rock samen met Muziektheater Transparant dieper in op de betekenis van passie als lijden in onze tijd. Centraal staat de vraag waarom we ons zo aangetrokken voelen door het zien van andermans lijden. De Angelis spreekt over 'het consumeren van het lijden'. Hij gaat op zoek naar antwoorden aan de hand van een nieuwe film in de vorm van een triptiek, tijdens de voorstelling te zien op 3 schermen, een verwijzing naar het kruis. Elk deel van de film wordt gekoppeld aan een muzikale component.

 Lijden in schoonheid

Programma

Tommaso Bai Miserere mei
Carlo Gesualdo di Venosa O vos omnes
Alessandro Scarlatti Plange quasi virgo
Alessandro Scarlatti Passio Domini Nostri Jesu Christi secundum Joannem
Louis Andriessen ... miserere...

Uitvoerenden

B’Rock Orchestra and Choir
Muziektheater Transparant

Andreas Küppers dirigent
Benno Schachtner countertenor

Luigi De Angelis regisseur

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring