Mark Padmore (foto: Marco Borggreve)
zo 24 mei 2020 20:15 - 22:00

Mark Padmore + Till Fellner

Verborgen juwelen van Schubert en Schumann
24 mei
20:15 - 22:00
  • zo 24 mei 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Eindelijk maakt de grote Britse liedzanger Mark Padmore zijn debuut in de serie Grote Zangers. Al lang kijken liefhebbers van het lied uit naar de komst van de Britse tenor, die ook in Nederland vooral bekend werd als de gedroomde Evangelist in de Matthäus Passion. Samen met pianist Till Fellner, die in het Muziekgebouw al eerder uitblonk in een solorecital, brengt hij minder bekende, maar o zo mooie liederen van Schubert en Schumann.

De weg die Mark Padmore is gegaan, is misschien atypisch voor grote liedzangers. Hij groeide niet op in de wereld van de opera, maar maakte van meet af aan indruk in de rol van Evangelist in de grote passies van Bach. Een rol waar tekstbeleving en uitdrukking op de vierkante millimeter van het hoogste belang zijn. Padmore heeft perfecte dictie en tekstbegrip hoog in het vaandel. Het bracht hem onder meer tot artist in residence bij de Berliner Philharmoniker en een eigen serie in de Wigmore Hall. En het vormde hem tot een van de meest verfijnde liedzangers ter wereld.

De perfecte dictie van Mark Padmore

Onderdeel van:
Grote Zangers
Highlights

Programma

19.30 uur / Grote Zaal / Voorprogramma

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Franz Schubert Der Schiffer / Der Pilgrim / Der Musensohn / Im Walde / Im Frühling / Im Abendrot / Der Wanderer D 649 / Dass sie hier gewesen / Abendstern / Abendlied für die Entfernte / Lachen und Weinen / Frühlingsglaube
Robert Schumann Kerner Lieder

Uitvoerenden

20.15 uur / Hoofdprogramma

Mark Padmore
tenor
Till Fellner piano

19.30 uur / Voorprogramma

Stephanie Desjardins sopraan
Kate Utegenova piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring