Jelmer de Moed
do 26 sep 2019 12:30 - 13:30

Jelmer de Moed, Tim Brackman, Pieter de Koe + Rik Kuppen

Lunchconcert i.s.m. Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
26 sep
12:30 - 13:30
  • do 26 sep 2019
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen dertien gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en Dutch Classical Talent.

In 1940 wordt Olivier Messiaen opgepakt en naar het werkkamp Stalag VIII bij Görlitz (Duitsland) gedeporteerd. Van een officier krijgt Messiaen de mogelijkheid om op een oude piano muziek te componeren. Hier schrijft hij zijn 'Kwartet voor het einde der tijden' voor de musici en instrumenten die toevalligerwijs in het kamp aanwezig zijn. Het programma Symbolisme komt voort uit onze fascinatie voor dit bijzondere werk en de zoektocht naar het ontstaan hiervan. De luisteraar wordt meegenomen in de muzikale ontwikkeling van Claude Debussy en Olivier Messiaen.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

Prachtige kennismaking

Onderdeel van:
Lunchconcerten

Programma

Olivier Messiaen Quatuor pour la fin du temps

Uitvoerenden

Jelmer de Moed klarinet
Tim Brackman viool
Pieter de Koe cello
Rik Kuppen piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring