SIMIO

Alexander de Bie + SIMIO

Lunchconcert i.s.m. Prinses Christina Concours
do 5 mrt 2020 12:30 - 13:30
do 5 mrt 2020
12:30 - 13:30
  • do 5 mrt 2020
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Sergej Rachmaninov uit Sonate nr. 2 op. 36 (versie 1931): Allegro agitato
Franz Liszt Uit Douze Etudes d’exécution transcendente S. 139: nr. 10 Appassionata
Frédéric Chopin Scherzo nr. 2 op. 31

SIMIO Nabu
Herbie Hancock Dolphin dance
Sergio Abdoelrahman Overtone
Sam Rivers Bounce

Uitvoerenden

Alexander de Bie piano

SIMIO:
Tim van Emmerloot drums
Sergio Abdoelrahman piano 
Simon Kalker contrabas

Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen met gevarieerd repertoire. Zij spelen dertien gratis toegankelijke lunchconcerten in onze Grote Zaal: een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek. Wij organiseren de concerten samen met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, het Conservatorium van Amsterdam, het Prinses Christina Concours en Dutch Classical Talent.

Alexander de Bie (2001) heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek. Sinds zijn vijfde kreeg hij pianoles van zijn vader Jack de Bie en vanaf zijn zesde orgelles van Jos van de Kooy in de Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2017 studeert hij hoofdvak piano bij Nino Gvetadze op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Regelmatig gaat Alexander ook naar Parijs waar hij lessen krijgt van Thomas Ospital. In januari heeft Alexander de 1e prijs gewonnen als pianist tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours West 2 in Haarlem. Op 5 april a.s. staat hij in de Nationale Halve Finale. 

SIMIO heeft al mogen samenwerken met diverse producenten, platenmaatschappijen en radiostations. De eigen composities van het trio kenmerken zich door een combinatie van moderne jazz met expressionistische, explosieve improvisaties. Hun depuut-EP vertelt een avontuurlijk verhaal, waarbij zij een unieke en onderdompelende sfeer hebben weten te creëren. Tijdens de finale van het Prinses Christina Jazz Concours in december 2019 in het Bimhuis in Amsterdam behaalde zij de eerste prijs binnen hun categorie (15 t/m 22 jaar) en de publieksprijs.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

Prachtige kennismaking