Jörgen van Rijen (foto: Marco Borggreve)
vr 17 apr 2020 15:00 - 16:00

Jörgen van Rijen + Camerata RCO

De onvoorstelbare trombone
17 apr
15:00 - 16:00
  • vr 17 apr 2020
    15:00 - 16:00
    Grote Zaal

Bach en Pärt, dat is geen gekke combinatie. Arvo Pärt bewondert zijn grote voorganger zeer en bij beiden klinkt het geloof door in hun werk. Maar Bach en Pärt op trombone? Voordat Jörgen van Rijen zich eraan waagde, had waarschijnlijk niemand zo’n programma voor mogelijk gehouden. Maar Van Rijen, een van de beste trombonisten ter wereld, bewees in 2018 op een lovend ontvangen cd met Camerata RCO dat het wel degelijk kan. Sterker nog: het rijke, afwisselende programma is een voltreffer.

Van Rijen, solotrombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, tekende zelf voor de arrangementen. Hij nam drie klavecimbelconcerten van Bach onderhanden, die ze op zijn beurt baseerde op werken voor hobo en viool van Italiaanse tijdgenoten. Daarnaast zet Van Rijen drie stukken van Pärt, waaronder een versie van Pari intervallo die Pärt zelf voor klarinet, trombone en strijkers maakte. Van Rijens arrangement van Fratres kon rekenen op volle tevredenheid van de componist: wat Van Rijen hier op de trombone laat horen grenst aan het onwaarschijnlijke en is live sensationeel.

Toptrombonist Van Rijen speelt Bach en Pärt

Onderdeel van:
Pärt Festival

Programma

Johann Sebastian Bach / Alessandro Marcello Concert in d BWV 974 naar het hoboconcert van Alessandro Marcello (arr. Jörgen van Rijen)
Arvo Pärt Pari intervallo
Arvo Pärt Fratres (arr. Jörgen van Rijen)
Johann Sebastian Bach / Benedetto Marcello Concert in c BWV 981 naar vioolconcert op. 1 nr. 2 van Benedetto Marcello (arr. Jörgen van Rijen)
Arvo Pärt Vater unser (arr. Jörgen van Rijen)
Johann Sebastian Bach / Antonio Vivaldi Concert in D BWV 972 naar vioolconcert RV 230 van Antonio Vivaldi (arr. Jörgen van Rijen)

Uitvoerenden

Jörgen van Rijen trombone
Camerata RCO

Bestel met korting

• Als u tickets koopt voor 3 - 5 concerten in het Pärt Festival, krijgt u 20% festivalkorting
• Als u tickets koopt voor 6 - 8 concerten in het Pärt Festival, krijgt u 25% festivalkorting
• Als u tickets koopt voor 9 concerten of meer in het Pärt Festival, krijgt u 35% festivalkorting
> Meer informatie over tickets bestellen met festivalkorting

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring