Holland Baroque en Gospel Choir (Foto Wouter Jansen)
za 6 jul 2019 20:15 - 21:30

Holland Baroque + London Community Gospel Choir

Gospel baroque
6 jul
20:15 - 21:30
  • za 6 jul 2019
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Holland Baroque is ervan overtuigd dat barok overal te vinden is. Je moet het alleen zien. Dus startte het orkest vier jaar geleden een zoektocht naar zangers voor een bijzondere uitvoering van Händel. Uiteindelijk vonden ze die in het London Community Gospel Choir (LCGC). De samenwerking tussen een gospelkoor en een barokorkest lijkt misschien niet alledaags, maar is juist helemaal van nu.

“Gospel past heel goed bij de meerstemmigheid die je hoort in muziek uit de tijd van de barok. En ook de thematiek – liederen over het geloof – is vaak hetzelfde,” vertellen Tineke en Judith Steenbrink, oprichters van Holland Baroque. Resultaat van de samenwerking tussen Holland Baroque en het Londen Community Gospel Choir is te zien en te horen op de première van Gospel baroque.
 

Het gospelkoor behoort tot de Europese top en trad eerder op met artiesten als George Michael, Liza Minnelli, Madonna, Eric Clapton en Kylie Minogue. Dit concert wordt een muzikaal spektakel dat grenzen van genres en eeuwen overschrijdt. Een gospelkoor dat Händel zingt, een barokorkest met swing. Laat je omverblazen door een enorme portie muzikale diversiteit. Of zoals bandleider Bazil Mead zegt: 'go hard or go home'. Dit concert is onderdeel van de Koorbiënnale 10.

Programma

Georg Friedrich Händel Hallelujah uit Messiah
Georg Friedrich Händel Zadok the Priest
Thomas Tallis If Ye Love Me
Gospel traditionals

Uitvoerenden

Holland Baroque
London Community Gospel Choir
Bazil Meade
dirigent
 

Dit concert heeft geen pauze. Bij de prijs van dit concert is een drankje inbegrepen, dit staat klaar na afloop van het concert.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring