VU-Orkest (foto: Veerle Bastiaanssen)
za 27 jul 2019 15:00 - 17:00

VU-Orkest

Russische meesterwerken
27 jul
15:00 - 17:00
  • za 27 jul 2019
    15:00 - 17:00
    Pauze 15:40
    Grote Zaal

Na een spetterende buitenlandtournee speelt het VU-Orkest nog eenmaal meesterwerken van de Russische componisten Ljadov, Chatsjatoerjan en Rachmaninov. Het concert vangt aan met Het Betoverde Meer van Anatoli Ljadov. Na dit sprookjesachtige werk wordt de luisteraar meegenomen op avontuur in delen van de Spartacus Suite van Aram Chatsjatoerjan. Als laatste wordt de romantische Tweede Symfonie van Sergej Rachmaninov ten gehore gebracht.

Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds de oprichting in 1962 is het orkest uitgegroeid tot één van de grootste en meest ambitieuze amateurorkesten van Nederland. Naast concerten in Nederland geeft het VU-Orkest ook jaarlijks concerten in het buitenland. Dit jaar wordt het programma in Oostenrijk, Italië en Slovenië uitgevoerd. Traditioneel wordt de tournee afgesloten in Muziekgebouw aan 't IJ. Het geheel staat onder leiding van Joost Smeets.

Openingstijd kassa

De kassa gaat 2 uur voor aanvang van dit concert open.
 

Sprookjesachtige werken, avonturen en romantiek

Programma

Anatoli Ljadov Het Betoverde Meer
Aram Chatsjatoerjan delen uit de Spartacus Suite
Sergej Rachmaninov Symfonie no. 2

Uitvoerenden

VU-Orkest
Joost Smeets
dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring