Geef een toegift!

Haal het leerorkest naar de Strijkkwartet Biënnale
za 25 jan 2020 - za 1 feb 2020
za 25 jan 2020
-
za 1 feb 2020
  • za 25 jan 2020
    -
    za 1 feb 2020
    Grote Zaal
    Geweest

De Strijkkwartet Biënnale werkt sinds de eerste editie langdurig samen met het Leerorkest: iedere festivaleditie wordt geopend met een feestelijk concert met strijkkwartetjes van het Leerorkest. De kinderen (9–12 jaar) presenteren dan vol trots het resultaat van een jaar hard werken; terwijl ze voor die tijd überhaupt nog nooit van een strijkkwartet hadden gehoord.

Het Leerorkest is in het leven geroepen om muziekeducatie laagdrempelig te maken zodat ieder kind de magie van muziekmaken kan ontdekken. Er wordt daarom samengewerkt met scholen in lage-inkomenswijken. Op initiatief van de Strijkkwartet Biënnale is er een nieuwe stap gezet en komen de kinderen in contact met een van de meest bijzondere vormen van muziekmaken: in een strijkkwartet spelen.

Hoe werkt het?
Wanneer u een toegift geeft, geeft u de kinderen en hun ouders de kans om het strijkkwartet écht te leren kennen: u koopt voor €12,50 een (extra) concertkaartje dat naar het Leerorkest gaat. Het Leerorkest en de Strijkkwartet Biënnale zorgen samen dat de tickets goed terechtkomen en dat de ontvanger een onvergetelijke kennismaking met het strijkkwartet heeft!

Lees op de website van de Strijkkwartet Biënnale meer over de samenwerking met het Leerorkest.

Geef een toegift is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals

Koop een entreekaartje voor iemand met minder financiële middelen