UvA Orkest J. Pzn. Sweelinck (foto Veerle Bastiaans)
di 10 dec 2019 20:15 - 22:30

UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Oorsprong
10 dec
20:15 - 22:30
  • di 10 dec 2019
    20:15 - 22:30
    Pauze 21:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

De Nederlandse componist Reza Namavar schreef in opdracht van KONSO, Koepelorgaan Nederlandse Studentenorkesten, een nieuw werk dat dit najaar door dertien studentenorkesten wordt uitgevoerd. Met deze opdrachtcompositie wil KONSO nieuwe muziek onder de aandacht brengen bij de musici en het publiek en laten zien hoe klassieke muziek een grote rol speelt bij veel studenten.

Het is een bijzondere opdracht, want de studentenorkesten variëren in bezetting en omvang en sommige orkesten hebben zelfs een koor. Namavars compositie In de blauwe nacht bestaat daarom uit een ‘basisstuk’ voor de kleinste bezetting en heeft ‘uitbreidingspakketten’ voor de grotere bezettingen. Op elk concert zal de compositie dus anders klinken.

Het Sweelinckorkest speelt naast dit nieuwe werk romantische meesterwerken uit de 19e eeuw. Het symfonische gedicht Les Préludes, gecomponeerd door Franz Liszt, zal het concert openen. Dit wordt opgevolgd door de ouverture uit de opera Lohengrin van Richard Wagner, waarna we worden meegenomen naar Tsjechië. Die Moldau uit het magnum opus ‘Má Vlast’ van Bedřich Smetana wordt ten gehore gebracht, evenals de duistere zevende symfonie van Antonín Dvořák.

Onderdeel van:
Ook in het Muziekgebouw

Programma

Franz Liszt Les préludes
Richard Wagner voorspel tot de eerste akte van Lohengrin
Reza Namavar In de blauwe nacht
Bedřich Smetana Die Moldau (uit Má Vlast)
Antonín Dvořák Zevende symfonie

Uitvoerenden

Konradin Herzog dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring