Polyband
wo 22 jan 2020 20:30 - 22:30

Polyband + A Question of Ma

The Rest is Noise @ BIMHUIS i.s.m. Festival WhyNot
22 jan
20:30 - 22:30
  • wo 22 jan 2020
    20:30 - 22:30
    Bimhuis

Hypnotische performance waarin dans en muziek versmelten, door het veelkoppig ensemble PolyBand geleid door Jasper Stadhouders. Vooraf is de performanceinstallatie A Question of Ma in het kader van het Festival WhyNot te zien in het Atrium.

Sinds 2009 organiseert WhyNot een tweejaarlijks festival om de danswereld open te breken en dans- en performancekunst op andere manieren te presenteren. Interdisciplinair, veelal buiten het theater en altijd met beweging als uitgangspunt. Deze zevende editie (22-25 jan) staat in het teken van het lichaam en architectuur, van beweging en begrenzing.

PolyBand
Polyband is een gestaag uitbreidend gezelschap van musici en dansers die allemaal met de neus dezelfde kant op staan. Al improviserend scheppen zij een samensmelting van cyclische klanken en bewegingen, waaraan iedereen in gelijke mate bijdraagt. De bezetting is flexibel, met meerdere elektrische gitaren en drums als basis. Daar komen vaak instrumenten bij als accordeon, doedelzak en keyboards en regelmatig verschijnen er gastmusici op het podium. Dans speelt een belangrijke rol in de performances. PolyBand wordt geleid door gitarist Jasper Stadhouders (o.a. Spinifex, Cactus Truck). Na memorabele optredens op Le Guess Who?, Transition en Lowlands is de band nu te zien op het festival WhyNot.

A Question of Ma
Het concert van de Polyband wordt voorafgegaan door de performance A Question of Ma in een installatie in het Atrium, van choreograaf en muzikant Amos Ben-Tal en Gosse De Kort, een interdisciplinaire kunstenaar met een achtergrond in architectuur. A Question of Ma is te omschrijven als kinetische installatie bestaande uit verschillende ‘molenwieken’ die om hun as draaien. Een landschap van alsmaar veranderende grenzen waarbinnen de danser zich een weg zoekt.

Klik hier voor het complete programma van Festival WhyNot 22-25 januari

   

PolyBand wordt ondersteund door Stichting DOEK, Gaudeamus, NORMA fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten

Onderdeel van:
The Rest is Noise

Uitvoerenden

PolyBand:
Ibelisse Guardia Ferragutti stem, percussie, dans
Marjolein Vogels dans
Suzanne de Bekker dans
Björk Níelsdóttir stem
Genevieve Murphy doedelzak
Leo Svirsky accordeon, fender rhodes
Nora Mulder cymbalom
Marta Warelis piano, orgel, synth
Joost Buis trombone
Salvoandrea Lucifora trombone, tuba
Jeroen Kimman gitaar, effecten
Jasper Stadhouders gitaar, mandoline, bas, compositie
Miguel Petruccelli bas, gitaar
Tristan Renfrow drums
Onno Govaert drums, gongs
Philipp Moser drums
Paul Koek percussie
Mei-Yi Lee percussie, klokkenspel
Sandor Caron geluidstechniek

A Question of Ma:
Luca Cacitti dans
Amos Ben-Tal dans, choreografie, installatie
Gosse de Kort choreografie, installatie
Rolf Meesters software
Katia Truijen onderzoek, WhyNot productie

A Question of Ma (foto: MilenaTwiehaus)
A Question of Ma (foto: MilenaTwiehaus)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring