Kabareh Cheikhats

Kabareh Cheikhats

In samenwerking met Pink Marrakech Festival
za 29 feb 2020 21:15 - 22:45
za 29 feb 2020
21:15 - 22:45
  • za 29 feb 2020
    21:15 - 22:45
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

19.30 uur / Entreehal, Foyerdeck 1, Kleine Zaal (toegang gratis)
Pink Marrakech Festival met o.a.
Siham Amghar
DJ Cherine Laiki
Btissame Gharbouia
Abbie Chalgoum
Sebastian Cauchos
50 jaar Marokkaanse geschiedenis -  Expositie & fototentoonstelling
Nassiri Belaraj  

21.15 uur / Grote Zaal (toegang met ticket)
Kabareh Cheikhats

Uitvoerenden

Kabareh Cheikhats:
Ghassan el Hakim
zang
Amine Naouni zang
Mokhtar Hsina ud
Mehdi Boumalki zang
Mohamed Daye zang
Walid Rakik darbouka
Nourredine Madrir Soubai viool
Taha Benaim zang en bendir

Theatrale hommage aan vrijgevochten Marokkaanse volkszangeressen

Onder leiding van theaterregisseur Ghassan El Hakim brengen 11 mannelijke acteurs en musici een hommage aan Marokko ’s beroemde, vrijgevochten volkszangeressen en -danseressen: de cheikhats, provocateurs van de patriarchale maatschappij.

Met de grootste eerbied én aanstekelijke flair zingen, dansen en spelen de mannen de traditionele liederen die deze ‘gevallen vrouwen’ zongen, over liefde, rebellie en woeste onafhankelijkheid. Met traditionele kostuums, instrumenten en make-up onderzoeken de mannen van Kabareh Cheikhats onderwerpen als travestie en gender-ambiguïteit, en creëren zij een serieus feest als geen ander: woeste anarchie en extravagant plezier met een politiek randje.

Pink Marrakech Festival 
Pink Marrakech is een stichting die zich hard maakt voor de sociale acceptatie, veiligheid en het welzijn van de Nederlandse-Marokkaanse LHBTQI+ community. Oprichter Nassiri Belaraj en zijn team van vrijwilligers verzorgt samen met Stichting Inclusive onder de noemer Pink Marrakech Festival een uitgebreid randprogramma met live-optredens, interviews, lezingen, mode, geschiedenis, kunst en workshops rondom gender, identiteit en acceptatie. Met o.a.:

Siham Amghar
Spoken word artiest. Met haar erotische gedichten wil de prijswinnende schrijfster sex bespreekbaar maken in de Marrokkaanse cultuur.

 

DJ Cherine Laiki
Nederlands-Marokkaanse DJ met hart voor de diversiteit in haar publiek. Haar stijl is een mix van culturen in een taal die iedereen verstaat: muziek.

 

Btissame Gharbouia
Muzikant, zangeres en schrijfster. Een muzikale reis terug in de tijd waarbij de jonge zangeres zichzelf begeleidt op een authentieke Marrokaanse Lawtar.

 

Abbie Chalgoum
Vader, leraar en acteur. Een aangrijpend verhaal over hoe een man, in de zoektocht naar zijn identiteit, juist verder van zijn doel kwam te staan.

 

Sebastian Cauchos
Rubber Fashion Designer & fotograaf. Latex meets Morocco in de unieke ontwerpen die de #ModestFashionActivist laat zien tijdens het festival.

 

50 jaar Marokkaanse geschiedenis -  Expositie & fototentoonstelling
De rondreizende expositie, die inmiddels in meer dan tien grote steden in Nederland heeft gestaan, brengt bezoekers terug naar de tijd waarin Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland kwamen en via zich gezinshereniging vestigden in Amsterdam. 

 

Nassiri Belaraj
Het inspirerende verhaal van iemand die er 25 jaar erover heeft gedaan om zichzelf te zijn en meer dan dat. De oprichter van Pink Marrakech vertelt over zijn leven en de lange weg naar 4 woorden; Ik hou van mezelf.


Partners

     


Met steun van