Dario Calderone

Bottomline

Nieuw Amsterdams Peil
zo 14 feb 2021 16:00 - 17:15
zo 14 feb 2021
16:00 - 17:15
  • zo 14 feb 2021
    16:00 - 17:15
    Excl. pauzedrankje
    Kleine Zaal

Programma

Stefano Scodanibbio Humboldt
Giacinto Scelsi Et maintenant c'est à vous de jouer
Franco Donatoni Alamari
James Tenney Trias Harmonica (uit Glissade)
Georg Friedrich Haas … aus freier Lust...verbunden…

Uitvoerenden

Heleen Hulst altviool
Mick Stirling cello
Dario Calderone contrabas
Gerard Bouwhuis piano

De veelzijdige klank van de contrabas

Concert of livestream?

Wil je dit concert bijwonen in de Grote Zaal? Koop dan een ticket met een druk op de groene knop. Je kunt het concert ook volgen via de livestream. De stream kun je gratis bekijken in het fotovak bovenaan deze pagina, zonder ticket of aanmelding vooraf.


Livestream

Camera onderdeel van concert
Hoe kun je met een livestream daadwerkelijk een live gevoel bij de kijker teweeg brengen? Hoe kun je verder komen dan het gevoel van een ééndimensionale concertregistratie? Aan de hand van deze vragen besloot Nieuw Amsterdams Peil één bewegende camera te gebruiken en de cameraman vrij door de zaal te laten bewegen. De camera is zo onderdeel van het concert. Een paar kleine tv-monitors laten het publiek dat in de zaal zit meebeleven wat het publiek thuis ziet.

Steun de musici & componisten
De culturele sector, waaronder ook vele musici en componisten, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Deze livestream is dan ook mede bedoeld om hen een hart onder riem te steken. Met je donatie maak je de organisatie van de serie Up Close mogelijk. Doneren kan eenvoudig via o.a. iDeal. Dank alvast!


Over het concert

Niets is wat het lijkt in dit programma. Met allemaal lage strijkers zou je denken in de donkere regionen van de muziek terecht te komen. Maar vraag bassist Dario Calderone een programma samen te stellen en hij doet er alles aan om het instrument anders te laten klinken dan verwacht. De bottom line wordt maar zelden gehaald, eerder verbaast het hoe licht en hoog een bas kan klinken.

Scodanibbio, de basvirtuoos die zijn instrument als volwaardig solo-instrument introduceerde, verkent in Humboldt alle hoeken en gaten van het instrument. Amper te geloven dat er maar twee mensen spelen in dit werk voor cello en contrabas. Donatoni en Scelsi droegen beiden hun stuk aan Scodanibbio op. Donatoni’s muziek is helder en licht. Tenney bouwt een kathedraal aan boventonen en Scelsi laat een keur aan kleuren horen met verrassende akoestische effecten. Het is schilderen met de strijkstok deze middag.

Vanwege coronabeperkingen is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In beide gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en zullen we het aankoopbedrag restitueren. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.