Maria en Nathalia Milstein (foto: Marco Borggreve)

Mythen en fantasieën

Maria + Nathalia Milstein
wo 10 mrt 2021 20:15 - 22:00
wo 10 mrt 2021
20:15 - 22:00
  • wo 10 mrt 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Edvard Grieg Vioolsonate nr. 1
Karol Szymanowski Mythes op. 30
Arnold Schönberg Fantasie voor viool en piano
Franz Schubert Fantasie voor viool en piano in C D934

Uitvoerenden

Maria Milstein viool
Nathalia Milstein piano

Andere werelden van Grieg, Szymanowski, Schönberg en Schubert

De zussen Milstein veroveren met recht de internationale podia. Zowel live als op cd onderscheiden zij zich door voortreffelijk spel en een bijzondere, vaak thematische repertoirekeuze. Hun meest recente cd, Ravel Voyageur (2019), kreeg een Diapason d’Or met de toelichting: ‘Het resultaat is een universum van nieuwe klankrijkdom en resonanties uit een andere wereld’. En zo verbeelden ook de mythen en fantasieën een andere wereld in dit niet-alledaagse programma.

In zijn Vioolsonate weet Edvard Grieg voor het eerst klassieke muziek en Noorse volksmuziek met elkaar te verbinden. Karol Szymanowski vindt in de verfijnde virtuositeit van Mythes nieuwe uitdrukkingskracht voor de viool. Arnold Schönbergs Fantasie is zijn laatste instrumentale compositie, met de piano in de rol van begeleider. In Franz Schuberts Fantasie zijn viool en piano volstrekt gelijkwaardig; een sprookjesachtig stuk, betoverend met een zweem van melancholie.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.