Ralph van Raat (foto: Martina Simkovicova)

Ter Veldhuis en de inspiratie van Beethoven

Ralph van Raat
za 10 apr 2021 20:15 - 22:00
za 10 apr 2021
20:15 - 22:00
  • za 10 apr 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Franz Liszt Fünf ungarische Volkslieder
Ludwig van Beethoven Bagatellen op. 126
Aleksandr Skrjabin 5 Préludes op. 74
Joep Franssens Three Etudes (opgedragen aan Ralph van Raat)
Franz Liszt Fünf Klavierstücke
Jacob ter Veldhuis In Limbo (wereldpremière)
Nick Drake/Christopher O’Riley Fly

Uitvoerenden

Ralph van Raat piano

Nieuw werk dat gehoord moet worden

De naam Ralph van Raat is inmiddels genoeg om groot enthousiasme te bewerkstelligen bij de ware klavierliefhebbers. De pianist zorgt voor spannende programma’s en voor nieuw werk dat gehoord moet worden. Het leverde hem in 2019 de Ovatie op voor zijn ‘kraakheldere en bevlogen spel’. Deze keer omlijst hij de wereldpremière van In Limbo van Jacob ter Veldhuis met indringende werken van Liszt, Skrjabin, Beethoven en Franssens. Een even verrassend als meeslepend recital.

Als Ralph van Raat een première speelt is het meteen raak. Als geen ander weet deze pianist de geest van de componist over te brengen en een werk zo uit te voeren dat elke noot urgentie uitstraalt. Voor In Limbo heeft Jacob ter Veldhuis – de meest gespeelde levende Nederlandse componist – Beethovens Bagatellen als uitgangspunt en inspiratiebron genomen. Tegelijk blijven Veldhuis’ noten een groot avontuur en hebben een buitengewoon vertolker als Ralph van Raat nodig om optimaal binnen te komen.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.