Catherine Hessling (Nana)

Nana (1926)

Quatuor Prima Vista + Carmen Martínez-Pierret
wo 12 mei 2021 19:30 - 22:30
wo 12 mei 2021
19:30 - 22:30
  • wo 12 mei 2021
    19:30 - 22:30
    Geannuleerd

Programma

Nana (1926) van Jean Renoir naar een roman van Émile Zola met muziek van Baudime Jam

Uitvoerenden

Quatuor Prima Vista:
Elzbieta Gladys viool
Raphaële Burgos viool
Baudime Jam altviool
Ladislav Szathmary cello

Carmen Martínez-Pierret piano

Eersteklas melodrama

Deze peperdure verfilming van de gelijknamige roman van Émile Zola, over een frivole jonge vrouw en de mannen die zij materieel en moreel te gronde richt, werd oorspronkelijk begeleid door klassieke muziek, met fragmenten van Jacques Offenbach en anderen. Componist Baudime Jam, gespecialiseerd in de stille film, schreef een nieuwe score voor Nana, die hij uitvoert met zijn strijkkwartet Prima Vista en pianiste Carmen Martínez-Pierret.

In de theaters van 19e-eeuws Parijs is de actrice Nana een sensatie; haar uitdagende verschijning brengt vele bewonderaars het hoofd op hol. Maar door gebrek aan acteertalent verruilt zij de toneelwereld al snel voor een bestaan als courtisane. Jean Renoirs geraffineerde mise-en-scene en de – bij het hoofdpersonage passende – hartstochtelijke performance van Catherine Hessling maken van Nana melodrama van de bovenste plank.

Met Franse tussentitels.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.