Thomas Dunford

Het genie van de melancholie

Musicall Humors
wo 28 apr 2021 20:15 - 21:30
wo 28 apr 2021
20:15 - 21:30
  • wo 28 apr 2021
    20:15 - 21:30
    Geannuleerd

Programma

John Dowland Lachrimae, or Seven Teares

Uitvoerenden

Musicall Humors:
Julien Léonard viola da gamba
Thomas Dunford luit
Myriam Rignol viola da gamba
Nicholas Milne viola da gamba
Lucile Boulanger viola da gamba

De tranen van John Dowland

Een langzaam naar beneden rollende traan: dat is het beeld achter de zeven pavanes (langzame dansen) uit John Dowlands Lachrymae, or Seaven Teares. Deze analyse van diverse soorten tranen (klaaglijke, trieste, oude, ware) is een weergaloze demonstratie van de evocatieve kracht en de ragfijne meerstemmigheid van Dowland. Musicall Humors laat zich meevoeren op de bitterzoete tonen van de meest fijngevoelige aller Engelse toondichters.

Musicall Humors is in 2005 opgericht en laat muziek van de zestiende tot de vroege achttiende eeuw horen in verschillende gambaformaties. De leden van het ensemble spelen vergeten of minder bekende manuscripten uit de renaissance en barok, in het bijzonder uit Noord-Europa. De musici bespelen zowel originele historische muziekinstrumenten als moderne reconstructies van deze instrumenten.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.