Nederlands Kamerkoor (foto: Foppe Schut)

Vespers van de toendra

Nederlands Kamerkoor
vr 30 apr 2021 20:15 - 22:00
vr 30 apr 2021
20:15 - 22:00
  • vr 30 apr 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Einojuhani Rautavaara Vigilia

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent

Monumentaal koorwerk van Finse componist Rautavaara

Het adembenemende Vigilia, gecomponeerd door de Finse componist Einojuhani Rautavaara, valt absoluut in de categorie ‘monumentale koorwerken’. Na spraakmakende uitvoeringen van grote Russisch georiënteerde koorwerken als de Vespers van Rachmaninoff en het Concert voor Koor van Alfred Schnittke, zet chef-dirigent Peter Dijkstra nu alles op alles in een uitvoering van deze Finse tegenhanger van Rachmaninovs Vespers.

Rautavaara (1928 - 2016) schreef zijn Vigilia voor de orthodoxe liturgie, geïnspireerd door een ervaring uit zijn jeugd toen hij een orthodox klooster bezocht. De klanken van dit werk ademen de geur van door wierook benevelde gewelven van Byzantijnse kerken. Er klinkt onheilspellend gefluister, magisch gemompel en een donderende koorklank in dit onvergetelijke werk van een van de grootste Finse componisten van de afgelopen tijd.  

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.