Calefax (foto: Rob Marinissen)

Het drieluik Bach

Calefax
vr 11 okt 2019 15:30 - 21:00
vr 11 okt 2019
15:30 - 21:00
  • vr 11 okt 2019
    15:30 - 21:00
    Pauze 17:20
    Grote Zaal

Programma

Johann Sebastian Bach Goldbergvariaties
Johann Sebastian Bach Kunst der Fuge 
Johann Sebastian Bach Musikalisches Opfer

Uitvoerenden

Oliver Boekhoorn hobo
Ivar Berix klarinet
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot

Arthur Klaasens hobo (Musikalisches Opfer)

Drie grote meesterwerken van Bach en diner

 

Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum brengt Calefax voor het eerst drie hoogstandjes van Johann Sebastian Bach bij elkaar en laat ze in een drieluik klinken: de Goldbergvariaties, Kunst der Fuge en Musikalisches Opfer. Een unieke samenkomst die de genialiteit van een van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis ten volle belicht. Tijdens de pauze tussen het tweede en derde werk is er de mogelijkheid om te eten.

De muziek van Bach loopt als een rode draad door de programma's van Calefax, zowel met werken van hemzelf als met stukken van andere componisten die door Bach geïnspireerd werden. Door de muzikale lijnen onder vijf rietblazers te verdelen winnen met name zijn klavierwerken aan zeggenschap en klankrijkdom. Zijn Musikalisches Opfer wordt aangevuld met een zesde speler en komt speciaal voor het jubileum uit op een nieuw album.

Cd-presentatie
Na afloop van het concert presenteert Calefax zijn nieuwe cd.

Dineren in de pauze
Dit concert bestaat uit drie delen met steeds een pauze ertussen. Tussen deel 2 en 3 is er tijd om te eten. Een diner is niet inbegrepen in het concertkaartje. Het is mogelijk om te reserveren voor een diner in grand café 4’33. Let op: de capaciteit is beperkt. Daarnaast is er mogelijkheid om in de Entreehal een eenvoudige maaltijd te nuttigen.

 

Het drieluik Bach (beeld: Pascal Möhlmann)
Het drieluik Bach (beeld: Pascal Möhlmann)