Ere Lievonen (foto: Stichting Huygens-Fokker)

Romantiek in middentoonstemming

Ere Lievonen
zo 11 apr 2021 11:00 - 12:00
zo 11 apr 2021
11:00 - 12:00
  • zo 11 apr 2021
    11:00 - 12:00
    Excl. pauzedrankje
    Geannuleerd
    Geweest

Programma

Werken van Anton Bruckner, César Franck e.a.

Uitvoerenden

Ere Lievonen Fokker-orgel

Franck en Bruckner op hun zuiverst

Hoe klinken componisten als Anton Bruckner en César Franck als ze in de middentoonstemming worden uitgevoerd? Dat is de vraag die de Stichting Huygens-Fokker en de vaste organist van het Fokker-orgel Ere Lievonen al enkele jaren bezig houdt. Voortschrijdende digitale technieken hebben het mogelijk gemaakt om het 31-toonsorgel van Fokker ook als een groots romantisch orgel te laten klinken. Een uitgelezen mogelijkheid om Franck en Bruckner eens op hun zuiverst te horen. 

Het Fokker-orgel is het enige orgel ter wereld waarop dit inderdaad mogelijk is, terwijl Ere Lievonen ongetwijfeld de enige organist ter wereld is die de romantische componisten op deze wijze uit kan voeren. 

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.