#uncut

#uncut

Nederlands Kamerkoor
za 22 mei 2021 20:15 - 22:00
za 22 mei 2021
20:15 - 22:00
  • za 22 mei 2021
    20:15 - 22:00
    Geannuleerd

Programma

Muziek van Renske Vrolijk en anderen

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Grete Pedersen dirigent

ORBI - The Oscillating Revenge of the Background Instruments:
Bram van Sambeek fagot
Rick Stotijn contrabas
Marijn Korff de Gidts drums, slagwerk
Sven Figee hammondorgel

BL!NDMAN[sax]:
Koen Maas sopraansaxofoon
Pieter Pellens altsaxofoon
Piet Rebel tenorsaxofoon
Raf Minten baritonsaxofoon

Annechien Koerselman concept en regie 
Renske Vrolijk idee en compositie

De emotionele achtbaan van een transvrouw

Vivian was vroeger Victor, een vrouw gevangen in het lichaam van een jongen. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld. De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een transvrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto's? Wie was ze toen, en wie is ze nu? 'Je bent nu toch wel blij?', dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was, zoals het is, zoals het moet zijn. Renske Vrolijk componeerde de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met semi-autobiografische elementen.

Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig. Twee van de hipste ensembles van de Lage Landen voeren het uit: het ronkende ORBI en saxofoonkwartet BL!NDMAN, onder leiding van dirigent Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van dokters in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

De kaartverkoop van dit concert is gestart voordat de huidige coronamaatregelen van kracht werden. Vanwege coronabeperkingen is het waarschijnlijk dat de aanvangstijd en de placering nog wijzigen. Ook is het mogelijk dat we het concert moeten annuleren of dat de toegestane zaalcapaciteit op de concertdatum onvoldoende is voor alle kaartkopers. In alle gevallen ontvangen kaartkopers hierover bericht en bieden we de mogelijkheid tot restitutie. We vragen je begrip en uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn.